donderdag 21 december 2017

Goedkoopste toiletpapier top 17 van 2017!!


Hier is hij dan: de toiletpapier top 17 van 2017!!
Voor het samenstellen van deze top 17 ben ik op 21-12-2017 bij Lidl, Aldi, Coop, Jumbo, AH, Action, en Trekpleister/ Kruidvat geweest.
Op nummer 1 in de lijst der lijsten staat het 2-laags toiletpapier van Action. Zelfs al zou u een dubbele lading gebruiken, dan bent u nóg goedkoper uit dan de goedkoopste 4-laags. Geen enkele winkel heeft momenteel een actie. Maar als in 2018 de toiletpapieroorlog uitbreekt, kunt u meteen gaan knallen!

Voor mijzelf heb ik een dag een gebruikersscore bijgehouden. Ik ging 10 maal voor een plas en 1 x produceerde ik een type 4 in de Bristol Stool Chart. Ik gebruikte 10x 3 vel en 1x 16 vel. Laat ik het afronden naar fifty sheets a day. Met deze variabelen heb ik de prijs per dag en per jaar berekend. Ik heb alleen voordeelverpakkingen meegenomen in mijn onderzoek. Die zijn sowieso het goedkoopst. De duurdere merken heb ik laten liggen, omdat er geen informatie over lagen en vellen beschikbaar is. Om het u gemakkelijk te maken, heb ik uitgerekend hoeveel rollen, colli en euro’s per dag, per jaar en per persoon u nodig heeft voor uw gemak.

Er bestaat 2, 3, of 4-laags toiletpapier. Een aanduiding zoals bij 'grams papier' zou naar mijn mening duidelijker zijn. Ik wil ook weten of ik er schaafwonden of een glowy look van krijg. Helaas staat er geen wetenschappelijke aanduiding over de hardheidsgraad op het etiket!
Alleen het Action papier vermeldt de afmetingen van een vel. Verder moet u zelf maar meten hoeveel meter er op een rol zit.
In geen enkele supermarkt staat de kiloprijs op de prijsrail. De industrie stinkt naar de misdaad, aan ‘laags en zacht’ hebben wij geen boodschap.

De meeste mensen geven de voorkeur aan 4-laags. Vaak kunt u best met 2-laags toe, daarmee kunt u gerichter werken. Ik heb zelf een tafeltje naast mijn toilet staan met verschillende diktes. Op de houder zit 2-laags. De 3 en 4-laags staan voor het grijpen. Per toiletactie maak ik een keuze.

Op de Page verpakking staat een gebruiksaanwijzing die ik u niet wil onthouden:
1) Gebruik 3-4 velletjes per keer
2) Veeg van voor naar achter
3) Gebruik 1 tot 2 velletjes vochtig toiletpapier voor een ultiem schoon gevoel
4) Droog na met toiletpapier
5) Was uw handen met zeep.

Het 4-laags papier kunt u heel goed gebruiken als oliedoekje voor een laatste swipe. Het waterbedrijf zal u dankbaar zijn. Dan legt u 40 gescheurde vellen in een mooi schaaltje. Die doordrenkt u met plantaardige olie. Een zonnebloemolie is goed genoeg voor uitwendig gebruik. Zo gaat uw huid echt niet stuk, zelfs niet van het ouderwetse grijs volkoren. (wordt niet meer gemaakt)

Ik wens u schadevrije kerstdagen en veel zaligheid aan uw uiteinde!4 opmerkingen: